Ebben a ciklusban szeretne egy számjegyű szja-t

Orbánnak a foci-vb mellett ígéretekre és a reklámadóra is jut ideje

Legfontosabb személyes elkötelezettségének a teljes foglalkoztatottság kialakítását nevezte - értsd: a következő időszakban nőni fog a kormány közmunkaajánlata.

2014.06.13 08:47ma.hu
MTI Fotó: Soós Lajos

Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, ha a mostani kormányzati ciklusban tíz százalék alá csökkenthetnék a személyi jövedelemadót (szja).

Az adócsökkentéshez 4-6 százalékos gazdasági növekedés kell, ami nem lehetetlen - mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Közölte azt is, hogy amíg ők kormányoznak, biztosan kell szektorális különadót fizetni Magyarországon.

Az erre a ciklusra szóló legfontosabb személyes elkötelezettségének Orbán Viktor a teljes foglalkoztatottság kialakítását nevezte. Ezzel kapcsolatban jelezte, a következő időszakban nőni fog a kormány közmunkaajánlata.

A reklámszakma sem maradhat ki a méltányos közteherviselés elvének érvényesítéséből - jelentette ki Orbán Viktor.

"Nem kényszer van, hanem igazság van" - ezt válaszolta a kormányfő arra a kérdésre, hogy milyen gazdasági kényszer indokolta a reklámadó bevezetését.

Orbán Viktor a 180 perc című műsorban azt mondta: "be fogunk szedni 9-10 milliárd forintot egy olyan szektortól, amely nagy méretű, és nagyon nagy profittal dolgozik".

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.