Elvetni a magokat

Ángyán József: Kishantosnak a közjót kellene szolgálnia

"Kishantos a jövő generációkért" címmel tartottak rendezvényt a Fejér megyei településen szombaton.

2014.05.31 19:09MTI

Kishantosnak és a termőföldnek a jövőben is a közjót kellene szolgálnia, nem beperelni és elzavarni kellene a központot, hanem segíteni - mondta Ángyán József egyetemi tanár, miután részt vett a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és a Mezőföld Népfőiskolai Társaság eseményén.

Ángyán József szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium stratégiájában is szerepel a kishantosi nonprofit kft.-éhez hasonló központok létrehozása a helyi társadalom erősítésére, a gazdálkodás átalakítására, illetve a fenntarthatóság bemutatására. Úgy vélekedett, az állam most mégis ennek az ellenkezőjét teszi.

Ángyán József szerint a jog eszközeivel és az alkotmány segítségével a törvénytelen eljárásokat meg kell szüntetni, és a rendet vissza kell állítani.

Álláspontja szerint amennyiben a vidékfejlesztési központ nem kapja vissza a földeket, akkor új feladatokat kell vállalniuk. Az ott működő népfőiskola segítségével a fenntarthatóságot be lehet mutatni, a demokráciaképzést folytatni kell, az elvett földek helyett a központ körüli kilenchektáros területen pedig az új dolgokat kell bemutatni - jelentette ki.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.