Mesterházy lemondott

Baja Ferenc: Botka László és Tóbiás József alkalmas MSZP-elnökjelölt lehet

Baja Ferenc szocialista politikus szerint mindenképpen az MSZP új generációjából kell kikerülnie az új pártelnöknek, de olyan emberre van szükség, aki az elmúlt időszakban sokat dolgozott és megvan a társadalmi elfogadottsága is.

2014.05.29 19:24MTI
freedigitalphotos.net/adamr

Az MSZP szocialista platformjának elnöke, volt környezetvédelmi miniszter csütörtökön, a párt budapesti párttanácsának ülése alatt érkezett a fővárosi Jókai utcai székházba.

Újságírók kérdésére elmondta, Mesterházy Attila pártelnök napközben tett bejelentése után leginkább két jelöltet tart alkalmasnak az MSZP vezetésére: Botka László szegedi polgármestert, az országos választmány elnökét és Tóbiás József pártigazgatót.

Baja Ferenc szerint Botka László teljesítménye az önkormányzati munkából, míg Tóbiás József a frakció és a választási program szervezéséből vette ki részét.

Kiemelte, jelenleg nem a személyi ambíciók a legfontosabbak, hanem hogy az új pártvezetést demokratikus úton válasszák ki, hogy a lehető legnagyobb legitimitással kezdhesse meg munkáját.

Az MSZP ugyanis olyan helyzetben van, hogy nem engedheti meg magának a belső vitákat - folytatta. Baja Ferenc felelős döntésként értékelte, hogy Mesterházy Attila lemondott a pártelnöki és a frakcióvezetői tisztségéről.

Szerinte ez a lemondás mindenkinek azt üzeni, hogy a politikusoknak "meg kell őrizniük a választók iránti tiszteletet és felelősséget". "Kellő időben és kellő hangsúllyal történt ez a lemondás" - tette hozzá.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.