Együtt-PM

Vagyonosodási vizsgálatot sürgetnek a milliókért vadászgató Lázárral szemben

Az ellenzéki tömörülés szerint az "általa több mint 20 millió forint értékben rendelt" külföldi vadászatot a legálisan kapott jövedelméből nem tudná fedezni.

2014.05.21 13:47Varga János

Az Együtt-PM vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkárral szemben, az ellenzéki tömörülés szerint az "általa több mint 20 millió forint értékben rendelt" külföldi vadászatot a legálisan kapott jövedelméből nem tudná fedezni.

Juhász Péter, az Együtt-PM Szövetség társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ez az ügy ismét felveti, hogy a vagyonnyilatkozatokban a fideszes politikusok nem tüntetik fel megfelelően jövedelmüket, vagyonukat.

Lehetetlen, hogy abból a jövedelemből, amit legálisan kapnak, ilyen életvitelt fenn tudjanak tartani. Lázár János bruttó fizetése másfél millió forint, ami nagyjából nettó egymillió forint, ez a vadászat tehát a kétéves teljes nettó fizetését viszi el - fejtette ki.

"Lázár János ezek után nyilvánvalóan sok fácánt fog enni (...), de kenyérre már nem fog telni a fizetéséből" - fogalmazott, hozzátéve: erősen felmerül annak a gyanúja, hogy más bevételi forrása is van a fideszes politikusnak, amiről nem tájékoztatja a nyilvánosságot.

A pártszövetség Lázár Jánossal szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez, hogy derüljön ki, honnan származik az a jövedelme, amelyből egy ilyen vadászatot megengedhet magának - rögzítette, majd felidézve egy tavaly novemberi vadászatot is, azt mondta: a mostani nem egyedi eset.

Juhász Péter felszólította a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, számoljon el a nyilvánosság előtt, mely jövedelmét nem vallja be, és ezek miért nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatában - közölte.

Az atlatszo.hu szerdán azt írta: Lázár János 23 millió forintért rendelt csehországi fácánvadászatot, vagyonnyilatkozata szerint viszont ennyi készpénzzel nem is rendelkezik.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI kérdésére közölte: többen, közösen fizetik annak a vadászatnak a költségeit, amelyen részt vesz, így nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a felmerülő kiadások között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.