Első fokon, nem jogerősen

12 év fegyház az újszülöttjét árnyékszékbe ölő nőnek

Első fokon, nem jogerősen 12 éves fegyházbüntetéssel sújtotta hétfőn a Győri Törvényszék azt a nőt, aki tavaly udvari árnyékszékben szülte meg és hagyta megfulladni gyermekét a megyeszékhelyhez közeli Börcsön.

2014.05.19 17:49MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Bóka Tibor bíró az ítélethirdetéskor elmondta: a büntetés kiszabásakor figyelembe vették az asszony személyiségzavarát, valamint azt, hogy tettét a szülés utáni sokk hatása alatt követte el.

A tárgyaláson elhangzott: a nő korábban többször esett teherbe, de csak egy gyermeke született, őt örökbe adta. 2012 decemberében említést tett ugyan a környezetének arról, hogy talán gyermeket vár, de terhességét eltitkolta, hasát bő ruhákkal takarta, gyermekholmikat nem vásárolt, terhesgondozáson nem vett részt.

A bíróság indokolása szerint a vádlott tudott a terhességéről. Az első fokú döntés értelmében a nő a jogerős ítéletig előzetes letartóztatásban marad. A vádlott felmentésért és enyhítésért fellebbez, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet kihirdetése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.