Strandolás, tavalyi árakon

Nem emeltek árat a magyar fürdők

Az idén a legtöbb magyar fürdő nem emelt árat a nyári szezon kezdete előtt.

2014.05.15 01:30MTI
Forrás: Wikipedia

A Magyar Fürdőszövetség megjegyzi, hogy nem érdemes átlagárakról beszélni, mert a legtöbb fürdő már 8-10 fajta, különböző szolgáltatásokat tartalmazó jegyet kínál. A magyar fürdőzők számos kedvezményt vehetnek igénybe, egy négyfős család akár több tízezer forintot is spórolhat a megfelelő jegy kiválasztásával.

A közlemény szerint a bevételeiket a fürdők úgy is próbálják növelni, hogy magasabb színvonalú vagy többféle, gyógy- és wellness szolgáltatást is nyújtanak.

A tavalyi forgalomra kedvezően hatott, hogy a SZÉP-kártyáról a fürdőszolgáltatások már mindhárom zsebből fizethetőek voltak. Az átjárhatóság miatt mintegy 15-20 százalékkal növekedett a fürdőkben a SZÉP-kártya használat a szövetség adatai szerint.

A közlemény szerint a nemzetközi jelentőségű fürdők látogatóforgalma évről-évre meghaladja a 9 millió főt. Az országos és regionális jelentőségű fürdőkben további 9-10 millió látogatót regisztrálnak évente, a lokális jelentőségű fürdők további 4,5-5 millió látogatót fogadnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.