Egyeztetés előtt

Elkészült a nemzeti alkoholstratégia - egészségünkre!

Az Országos Addiktológiai Centrum kidolgozta az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó, "a nemzetközi tudományos eredményekkel szinkronban lévő" tervet.

2014.04.28 10:07MTI

Társadalmi egyeztetés előtt áll a nemzeti alkoholstratégia - írja a Népszava hétfői számában.

Az egészségügyi államtitkárság a lappal azt közölte, hogy koordinálásukkal az Országos Addiktológiai Centrum kidolgozta azalkoholfogyasztás visszaszorítását célzó, "a nemzetközi tudományos eredményekkel szinkronban lévő" tervet.

Az államtitkárság szerint Magyarország számára a legtöbb országénál jelentősebb terhet jelent az alkoholfogyasztás, a visszaszorítása érdekében fel kell lépni - írja a Népszava.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2013-as felmérése is rámutatott arra, hogy Európában az alkoholizmus az egyik leggyakoribb haláloknak számít - noha nem mindig lehet pontosan meghatározni az abból fakadó egészségügyi szövődményeket -, de azalkoholizmusból fakadó rákbetegségek aránya Magyarországon a legmagasabb - olvasható a Népszavában.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.