Elrepült a fűkasza pengéje

Életveszélyes sérüléseket okozott társának az ittas közmunkás

Életveszélyes sérüléseket okozott társának egy ittas karácsondi közmunkás, aki motoros fűkaszával fogott hozzá egy bozótos megtisztításához.

2014.04.24 09:49MTI
freedigitalphotos.net/Apple's Eyes Studio

H. Gábor ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség - tájékoztatta a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a vádlott tavaly szeptember 5-én a reggeli órákban munkatársával együtt indult egy köves, egyenetlen talajú terület megtisztítására.

H. Gábor a nagy teljesítményű robbanómotoros fűkaszára - bár ezt ilyen talajviszonyok mellett kifelezetten tiltotta a használati utasítás - egy háromágú merev forgókést szerelt fel, majd megivott egy liter bort és munkához látott.

H. Gábor a gépet többször a talajhoz ütötte, míg végül a forgókés egyik ága letört, elrepült, és "dobócsillaghoz hasonlóan vágódott" a vádlottól az előírt védőtávolságon belül, mintegy 5-6 méterre dolgozó K. Tibor mellkasába.

A baleset következtében K. Tibor a mellüreget megnyitó vágott, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a sértettet a gépkocsival véletlenül éppen arra közlekedő mezőőr segítségével sikerült sürgősen kórházba vinni - ismertette a főügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.