Éljél meg 47 ezerből

Lesznek közfoglalkoztatottak idén?

Színt vallott a Belügyminisztérium.

2014.04.23 20:05MTI
freedigitalphotos Danilo Rizzuti

Az idén a tavalyinál több pénz jut közfoglalkoztatásra, és 2014-ben is az elmúlt évihez hasonló létszám bevonásával folytatódnak a közfoglalkoztatási programok - közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel, reagálva a sajtóban és egyes ellenzéki megnyilvánulásokban megjelent állításokra.

Szabó Szabolcs, az Együtt-PM szövetség megválasztott képviselője a BM épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a májusban induló közmunkaprogramokban a jelenleg körülbelül 330 ezerről mintegy 105-106 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma.

A BM erre reagálva azt írta: a költségvetés 183,8 milliárd forintot határozott meg a közfoglalkoztatási programokra, ami 3,9 milliárd forinttal több, mint amennyit tavaly erre fordítottak. Az idén tehát több pénz jut a közfoglalkoztatásra, nem pedig kevesebb - szögezték le.

Kifejtették: a 2013 novemberétől 2014 áprilisáig tartó téli közfoglalkoztatás keretében 100 ezer ember munkavégzése és 100 ezer ember képzése valósul meg. Májusban, hasonlóan 2013 azonos időszakához, ismét több mint 140 ezer embernek kínálnak munkát az országszerte induló közfoglalkoztatási programok. Ez a létszám a nyári hónapokban tovább fog emelkedni - hangsúlyozták.

"A kormány folyamatosan nyomon követi és ellenőrzi a programok megvalósulását, és időben meghozza a szükséges döntéseket" - fogalmazott a BM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.