Hiányosságokat találtak

Nem tetszett a MEKH-nek a Főgáz ügyfélkezelési gyakorlata

A társaságnak 60 napja van, hogy megszüntesse a jogsértő gyakorlatokat.

2014.04.23 16:54MTI

Több ponton is hiányosságot talált a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Fővárosi Gázművek Zrt. ügyfélkezelési tevékenységében, a társaságnak 60 napja van, hogy megszüntesse a jogsértő gyakorlatokat.

A MEKH szerdai tájékoztatása szerint március 5-én indítottak teljes körű fogyasztóvédelmi átvilágítást a Főgáznál. A hivatal szakemberei helyszíni ellenőrzés keretében, illetve a bekért dokumentumok elemzésével azt vizsgálták, hogy az egyetemes szolgáltató maradéktalanul eleget tesz-e a rá vonatkozó fogyasztóvédelmi rendelkezéseknek.

A helyszíni vizsgálat kiterjedt az ügyfélszolgálati irodák elhelyezkedésének felülvizsgálatára, a telefonos és személyes ügyfélszolgálat minőségi követelményeinek betartására, a fogyasztók honlapon történő tájékoztatására, illetve a tartozás miatti kikapcsolások utáni visszakapcsolások időtartamára - ismertették a közleményben.

Az átvilágítás során a hivatal szakemberei több hiányosságot is találtak a Főgáz fogyasztókkal szemben tanúsított magatartásában.

A MEKH a vizsgálat lezárását követően határozatban kötelezte a társaságot, hogy 60 napon belül szüntesse meg a jogszabálysértő gyakorlatokat, majd erről részletesen tájékoztassa a hivatalt.

A MEKH honlapján közzétett határozat szerint a hivatal egyebek mellett kötelezte a szolgáltatót, hogy folyamatosan fokozott figyelemmel kövesse a visszakapcsolásra vonatkozó határidők teljesülését, valamint megtiltotta a több felhasználási helyet érintő ügyfélmegkeresések kezelésére alkalmazott módszer további használatát, és kötelezte a társaságot megfelelő eljárás kidolgozására.

A határozat értelmében emellett a Főgáznak mintegy húsz településen kell ügyfélszolgálati irodát vagy ügyfélszolgálati fiókirodát nyitnia, illetve biztosítani az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségben a panaszfelvétel lehetőségét, továbbá tájékoztató anyagok, formanyomtatványok, valamint az ügyfélszabályzat elérhetőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.