MSZP

Vajon miért kíváncsi Matolcsy az átutalásainkra?

"Mire kell neki és a Fidesznek ez az adatbázis? Milyen újabb megfélemlítésre készülnek? Mivel akarják zsarolni a cégeket és az embereket?"

2014.04.23 15:24MTI

Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnöknek magyarázatot kell adnia arra, miért vásárolja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az átutalásokat bonyolító GIRO Zrt.-t, "miért akar turkálni a cégek és az állampolgárok átutalásai között".

Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben számos kérdésre vár választ a múlt kedden bejelentett ügylettel kapcsolatban. A többi közt arra: miért kíváncsi Matolcsy György a magyar emberek és cégek banki tranzakcióra?

"Miért akarja látni az MNB fura elnöke a közüzemi számláinkat, hiteltörlesztéseinket, átutalásainkat?" - sorolta kérdéseit a szocialista képviselő, aki emlékeztetett: a jegybank csaknem 10 milliárd forintért veszi meg a céget, ennek indokát azonban nem közölte.

"Mire kell neki és a Fidesznek ez az adatbázis? Milyen újabb megfélemlítésre készülnek? Mivel akarják zsarolni a cégeket és az embereket?" - olvashatók a kérdések a közleményben.

Az MNB múlt kedden azt közölte: többségi, 86,21 százalékos tulajdont szerzett a GIRO Zrt.-ben, célja pedig a társaság 100 százalékának megszerzése. A tranzakció előreláthatólag két hónapon belül lezárul, de az MNB már a májusi közgyűlésen átveszi a vállalat irányítását. A GIRO Zrt. évente 300 millió fizetési megbízást számol el, 2013-as árbevétele mintegy 6 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye pedig meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.