Egyszázalék

Bölcskei: sikerült megállapodni az szja kiegészítéséről

"Sikerült megállapodni a kormánnyal a személyi jövedelemadó (szja) egyszázalékos felajánlásaiból származó összeg állami kiegészítése mértékének idei rendezéséről, ugyanakkor az egyház-finanszírozási rendszer megváltozása jövőre is negatívan hathat."

2014.04.23 12:49MTI
freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke közölte, április 11-ei keltezéssel kaptak levélben tájékoztatást Hölvényi György egyházügyi államtitkártól arról, hogy az egyszeri támogatást megkapják, ez az állam részéről támogatási szerződés megkötésével válik kötelezettséggé.

A szerződést előreláthatóan május végén kötik majd meg. A püspök hozzátette: ez a megállapodás nyilvánvalóan nem oldja meg az egyház-finanszírozási rendszer egészének problémáját, "amelynek várjuk a rendezését az új kormány felállását követően".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.