Új Országgyűlés

Megkezdődtek az alakuló ülés előkészületei

Megkezdődtek szerda délelőtt az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületei.

2014.04.23 10:43MTI
MTI/Soós Lajos

A megbeszélésen a házvezetés részéről jelen van mások mellett Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, helyettesei, Bárány Tibor és Bakos Emil, a Köztársasági Elnöki Hivataltól pedig Haszonicsné Ádám Mária főigazgató.

A Fidesz-frakciót Rogán Antal, Gulyás Gergely és Balla György, a KDNP-t Harrach Péter, Rubovszky György és Latorcai János, az MSZP-t Mesterházy Attila, Hiller István és Tóbiás József, a Jobbikot Vona Gábor, Volner János, Balczó Zoltán és Farkas Gergely, az LMP-t pedig Schiffer András, Szél Bernadett és Vida Attila képviseli.

A fotók és vágóképek elkészítése után Such György arra kérte a sajtó képviselőit, hagyják el az egyeztetés helyszínét, a Parlament Delegációs termét.

Áder János köztársasági elnök a múlt héten május 6-ára hívta össze az új Országgyűlés alakuló ülését. Az előkészítő megbeszélésen vagy megbeszéléseken előreláthatóan szó lesz egyebek mellett a parlament ülésezési rendjéről, a bizottsági struktúráról, a bizottsági tisztségek frakciónkénti megoszlásáról, a parlamenti patkó ülőhelyeinek és az irodahelyiségek elosztásáról.

A négy évvel ezelőtti egyeztetések a sajtó nyilvánossága előtt zajlottak, erről azonban a pártok döntenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.