Marihuanát terjesztettek Budapesten

Vietnami drogkereskedők ellen emeltek vádat

Négy vietnami állampolgár ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség kábítószer-kereskedelem miatt, a vádlottak jelentős mennyiségű kábítószert értékesítettek.

2014.04.23 10:13MTI
freedigitalphotos.net/graur codrin

Ibolya Tibor főügyész közleményében azt írta: a vádlottak legkésőbb 2013 márciusától jelentős mennyiségű marihuána nagykereskedelmével foglalkoztak Budapesten, a kábítószert külföldön tartózkodó, vietnami származású emberektől szerezték be.

A kábítószer Magyarországra szállítása után ők végezték a marihuána tárolását, kimérését, csomagolását és a vevőknek történő kiszállítását is. A vádlottak a kábítószert egy VIII. kerületi raktárhelyiségben tárolták.

Innen indult el egyikük taxival 2013. április 22-én az egyik vevőhöz, öt kilogramm marihuánát rejtve egy sporttáskába. Útközben azonban a nyomozók a IX. kerületben elfogták, majd lefoglalták a VIII. kerületi raktárban a további csaknem 12 kilogramm marihuánát.

A négy férfival szemben társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat.

A bűncselekmény büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A Fővárosi Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt - közölte a főügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.