Acélbetétes bakanccsal rugdosták

Eszméletvesztésig verték a miskolci zenészt - emberölési kísérlet a vád

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik az eszméletvesztésig vertek és acélbetétes bakanccsal rugdostak egy miskolci zenészt még 2012-ben az Avasalján.

2014.04.23 08:59MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Martossy György, a főügyészség szóvivője elmondta, az előzetes letartóztatásban lévő férfiakra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség, két társuk esetében pedig a vád segítségnyújtás elmulasztása, mert bár lehetőségük volt arra, nem hívtak segítséget.

A szóvivő felidézte: 2012. március 23-án délután a vádlottak huszonéves férfiakból álló társasága az avasi templom közelében italozott. Mellettük haladt el a sértett, aki a városban ismert és népszerű zenész.

A társaság két tagja a köszönés után a férfi után futott és minden ok nélkül bántalmazni kezdte. A földre kerülő embert acélbetétes bakancsaikkal rugdosták. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy társaik utánuk mentek. Az egyik vádlott azonban később visszament az ekkor már eszméletlen, életveszélyes állapotban fekvő sértetthez.

Végül nem bántalmazta tovább, de a mobiltelefonját elvette és a közeli bokros részen eldobta, hogy semmiképpen ne tudjon segítséget kérni. A szóvivő azt mondta, a földön fekvő férfira járókelők találtak rá, ők értesítették a mentőket.

A sértett életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Martossy György hangsúlyozta, a sértett igen súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett, önálló életvitelre már nem képes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.