"Azok ellen, akik számára a rend nem érték"

Kaposvár a kamerák központja (lesz)

Kaposvár önkormányzata az idén 144 millió forintot fordít a város közbiztonságának megerősítésére, ebből térfigyelő, illetve több utcában sebességmérő kamerákat helyeznek ki, összesen 146-ot.

2014.04.22 18:45MTI
Forrás: Wikipedia

Mindezt zita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester jelentette be a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a rendőrség képviselőivel folytatott tanácskozás szünetében, sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy a kamerarendszer kiépítésére a Belügyminisztérium írt ki pályázatot, amelyre Kaposvár 130 millió forint támogatási igényt nyújtott be.

Az önkormányzat két motort is vásárol a rendőrségnek, a polgárőrség éves támogatását pedig egymillió forinttal megemelik, amelyből távcsövet, felszerelést, üzemanyagot vásárolhatnak, valamint a közterület-felügyelők létszámát is növelik - sorolta a polgármester.

Mindettől azt várják, hogy hatékonyabb védelmet biztosítsanak azokkal szemben, "akik az együttélés írott és íratlan szabályait megszegik, akik számára a rend nem érték" - fogalmazott Szita Károly.

Piros Attila, megyei rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón azt mondta: a kameráknak köszönhetően egy példaértékű biztonsági zóna és lényegesen magasabb szintű közbiztonság alakul ki a városban. Hozzátette: a kamerákat a nap 24 órájában folyamatosan figyelik, e mellett egy belső átcsoportosításnak köszönhetően 30 közterületi járőrrel az utcai járőrszolgálatot is megerősítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.