Magánkézbe adnák a kórházat?

Feljelentés szórólap miatt Kapuváron

Rágalmazás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a kapuvári önkormányzat, miután a Lumniczer kórházban olyan szórólapok jelentek meg, amelyek szerint a képviselő-testület magánkézbe akarja átjátszani az intézményt, ezáltal veszélybe sodorja nemcsak a kórházi, hanem a járóbeteg-ellátást is - írta csütörtöki számában a Kisalföld.

2008.08.14 10:58MTI

Az önkormányzat közölte: a városvezetés és a képviselő-testület az elmúlt két évben komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy az aktív ágyait elvesztett kórház újra életképes legyen és jó színvonalon szolgálja a kapuvári és környékbeli betegek ellátását. 

Erre jó esélyt ad a két nagy pályázaton (angiológia, járóbeteg-központ) lehívható, több mint másfél milliárd forintos támogatás. A szórólapon szereplő állításokkal ellentétben a képviselő-testületben fel sem merült a kórház magánkézbe adása, sőt határozat született arról, hogy a kórház eszközei sem értékesíthetők, még azok sem, amelyek az aktív ágyak megszűnésével használaton kívülre kerültek. 

Mivel az önkormányzat mint fenntartó nyújtotta be az említett pályázatokat és vállalta a tíz százalékos önrészt, a privatizáció lehetősége ki van zárva - olvasható a laphoz eljuttatott közleményben. A képviselő-testület szavazása a kórházigazgatói állásra kiírt pályázattal kapcsolatban eredménytelenül zárult. Az intézmény vezetője azt követően lemondott, így a kórházat a jelenlegi igazgatóhelyettes irányítja. Az igazgatói állás betöltésére a pályázatot újra kiírják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.