Lapszemle

Egyre több a lejárt élelmiszer a boltokban

Legtöbbször a minőségmegőrzési idővel trükköznek az élelmiszer-kereskedők, a tavalyi ellenőrzések alapján leggyakrabban a húsokat és húskészítményeket érintették a csalások.

2014.04.22 07:25MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Második helyen a jelölési kifogások állnak, a harmadik legtöbbször előforduló probléma pedig a nyomon követhetőség hiánya volt - tudta meg a Napi Gazdaság a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

Az idei első negyedév után már 16 982 ellenőrzésen vannak túl a hatóságok, ebből 810 végződött összesen több mint 122 millió forint összegű bírsággal. Az első három hónapban különböző okok miatt 4952 tétel - 686,6 tonna - élelmiszert kellett kivonni a forgalomból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.