Elhárították a terrort

Szólt a TEK, hogy a DK focizó fiataljait baleset érheti

Az Ifjú Demokraták feljelentést tesznek személyes szabadság korlátozása miatt, mert állítólag a TEK nem engedte őket focizni az Orbán-rezidencia és az új stadion közötti területen.

2014.04.21 23:17ma.hu
Fotó: Wikipedia.org

Felcsúton nem engedte focizni a DK fiataljait a TEK - tájékoztatta a ma.hu-t a szervezet sajtóirodája, ezért feljelentést tesznek. Mindazonáltal, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta szerkesztőségünknek, hogy a feljelentés végül egy sportrendezvény lebonyolításában közreműködő vállalkozás munkatársai ellen érkezett.

Az Ifjú Demokraták aktivistái a DK közlése szerint futballozni akartak Orbán Viktor háza, és a most avatott Pancho Aréna közötti részen. Állítólag, alig vették elő a labdát, fekete egyenruhás terrorelhárítók bukkantak fel, és taszigálni kezdték a Demokratikus Koalíció tagjait. A fizikai inzultus azzal ért véget, hogy a sarkon álló rendőrautóig tolták a fiatalokat - lányokat és fiúkat egyaránt -, ahol igazoltatták őket. Közölték velük, hogy a frissen aszfaltozott útszakasz "balesetveszélyes", ezzel akadályozták meg a futballal egybekötött sajtótájékoztatót. Az Ifjú Demokratákat végül elengedték, akik leszögezték, hogy feljelentést tesznek személyes szabadság korlátozása miatt.

Mindenesetre eddig a Bicskei Rendőrkapitányságon mindössze egy 22 éves budapesti egyetemista tett feljelentést 2014. április 21-én 19 óra 51 perckor ismeretlen, a feljelentésből megállapíthatóan egy felcsúti sportrendezvény lebonyolításában közreműködő vállalkozás munkatársai ellen. A feljelentésben foglaltak szerint a fiatalembert felháborította és dühítette, valamint önbecsülését csorbította, hogy a helyi biztonsági szolgálat tagjai odébb tolták.

A Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálja a feljelentésben foglaltakat, és amint kézhez kapja, eljárása során értékeli a feljelentő részéről megjelölt fénykép- és videofelvételeket, amelyeken a helyi biztonsági szolgálat munkatársainak sérelmezett eljárását rögzítették - tájékoztatta a rendőrség a ma.hu-t.

Mint ismeretes, a TEK feladatai közé tartozik Magyarország terrorfenyegetettségének elemzése-értékelése, a kormányfő és az államfő személyi biztosítása, a Magyarország területén történt terrorcselekmények, emberrablások felderítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.