Összehívva

Alakuló ülés - jövőhéten kezdődhetnek az előkészületek

Várhatóan a jövő héten megkezdődnek az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületei, miután megérkezett az Országgyűlés elnökéhez a köztársasági elnök levele az ülés összehívásáról.

2014.04.18 15:36MTI
freedigitalphotos.net/cescassawin

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az államfő levelét ismertetve elmondta: Áder János ebben arról adott tájékoztatást, hogy május 6-án 10 órára hívta össze a parlament alakuló ülését.

A köztársasági elnök azt is tudatta a házelnökkel, hogy felkérte a törvényhozásba jutott, országos listát állított pártok és pártszövetségek listavezetőit, kezdjék meg az alakuló üléssel kapcsolatos egyeztetéseket.

A sajtófőnök hozzátette: Kövér László házelnöknek az egyeztetésekben nincs tevékeny szerepe, az Országgyűlés Hivatala azonban segítséget nyújt ehhez a pártoknak.

A pártok megbeszélésein előreláthatóan szó lesz egyebek mellett az Országgyűlés ülésezési rendjéről, a bizottsági struktúráról, a bizottsági tisztségek frakciónkénti megoszlásáról, a parlamenti patkó ülőhelyeinek, illetve az irodahelyiségek elosztásáról. A négy évvel ezelőtti egyeztetések a sajtó nyilvánossága előtt zajlottak, erről azonban a pártok döntenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.