Szeptemberben lépett életbe az új rendelet

Már több száz taxiengedélyt visszavonatott a BKK

Az új taxirendelet szeptember elsejei életbe lépése óta több száz taxi- és droszthasználati engedélyt vonatott vissza a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szabálysértések miatt.

2014.04.18 14:11MTI
freedigitalphotos.net/photostock

A BKK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 364-szer kezdeményezték a hatóságoknál taxiengedély visszavonását, mert az ellenőrzött taxinak nem volt érvényes droszthasználati engedélye.

A próbautazások során 585 esetben fordult elő olyan mértékű árdrágítás, a taxaméter külső befolyásolása, hamisszámla-adás, illetve a viteldíjmérő óra használata nélküli szolgáltatásvégzés, amelynek következtében a taxiállomás-használati engedélyt azonnali hatállyal felmondta a BKK.

Ezenkívül több mint 1700-szor a szolgáltató a fuvar befejeztével nem adott nyugtát vagy számlát a díj átvételéről. A központ hét hónap alatt 3782 taxit vizsgált meg, hogy alkalmas-e taxizásra Budapesten, tíz esetben véglegesen elutasították a kérelmet, emellett 6579 próbautazásos taxiellenőrzést is elvégeztek.

A Fővárosi Önkormányzat új taxirendelete tavaly szeptemberben lépett életbe, azóta fix viteldíjjal fuvaroznak a szolgáltatók, a járműveknek pedig a taxiengedély megújításával egységesen sárga színűnek kell lenniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.