40 éves a kocka

Áder tiszteletvacsorán fogadta Rubik Ernőt

Tiszteletvacsorán fogadta Áder János köztársasági elnök Rubik Ernőt a Sándor-palotában csütörtök este abból az alkalomból, hogy a feltaláló negyven éve alkotta meg a világhírűvé vált Rubik-kockát.

2014.04.17 20:13MTI

A tiszteletvacsorák hagyományát Áder János azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét - mondta el az MTI-nek csütörtökön Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója.

Az államfő eddig tudósokat, sportolókat, világbajnokságot nyert szakmunkásokat, egy hónapja pedig Kobajasi Kenicsiro karmestert látta vendégül tiszteletvacsorán. Ezen alkalmak során Áder János körbevezeti vendégeit a Sándor-palota történelmi termein, és együtt megtekintik az épület teraszáról nyíló kilátást is.

A tiszteletvacsorákon általában a legnevesebb magyar éttermek és séfek alkotta, négyfogásos menüket szolgálnak fel a vendégeknek - közölte Altorjai Anita. Rubik Ernő 40 évvel ezelőtt alkotta meg a világhírűvé vált kockát. Az évforduló alkalmából április 27-én, jövő vasárnap a közmédia Rubik 40. - A magyar kreativitás napja elnevezéssel egész napos műsorfolyammal jelentkezik.

A Design Terminálban zajló programokról a nap folyamán többször is beszámolnak a rádiós és televíziós műsorok, emellett stúdióbeszélgetésekből, kisfilmekből ismerkedhetnek meg a nézők és a hallgatók magyar feltalálók, tudósok munkájával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.