Megroggyant a tetőszerkezet

Az életveszélyessé vált ovi

Ha nem szól a szülő, rászakad a gyerekekre a tető?!

2014.04.16 20:35MTI
freedigitalphotos franky242

Életveszélyessé vált a péceli Gesztenyés óvoda épülete, ezért az intézményt azonnal bezárták - közölte a város polgármestere.

A tavaszi szünet után a gyerekek már egy másik épületben kapnak helyet.

Szöllősi Ferenc (független) polgármester elmondta: egy szülő hívta fel a figyelmet arra, hogy megroggyant a tetőszerkezet. A jegyző statikai vizsgálat rendelt el, és a szakember szerdán közölt megállapításai alapján a polgármester az intézmény azonnali bezárásáról döntött.

A Gesztenyés óvodába 85 gyerek jár, az elhelyezésükről gondoskodni kell: a szünet után az óvodások az Isaszegi út 3. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületbe költöznek - ismertette.

Az egykori iskolaépületben öt tanterem van, a létesítményt két hét alatt alakítják át teljesen, úgy, hogy megteremtsék a szükséges feltételeket és a megfelelő környezetet addig, amíg nem épülhet új óvoda.

Szöllősi Ferenc kitért arra is, hogy az önkormányzat által működtetett több mint ötvenéves Gesztenyés óvoda épülete rendkívül rossz állapotban van, "arra már egyetlen fillért sem szabad költeni".

Hozzátette, hogy tárgyalt Szűcs Lajossal, a Pest Megyei Közgyűlés elnökével és Tállai András önkormányzati államtitkárral, mert "a kritikus helyzet mielőbbi megnyugtató megoldást kíván", ez a véleménye szerint egy új óvoda lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.