Levélben szavazás

Választás 2014: a zöld tintát nem látta a szkenner

A kézi számlálás eredményeként további 51 szavazatot lehetett érvényesnek elfogadni a szkennelt számokhoz képest.

2014.04.16 17:12MTI

Megállapította a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazásának eredményét szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A kézi számlálás eredményeként további 51 szavazatot lehetett érvényesnek elfogadni a szkennelt számokhoz képest. Ennek oka, hogy a választók zöld tollal töltötték ki a szavazólapot, és ezt a szkennelőgép nem tudta felismerni, de a kézi számláláskor egyértelművé vált, hogy ezek érvényes szavazatok - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a testület előtt.

Az érvényes szavazatok száma így 128 429-re nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.