EP-választás

Hivatalos a fideszes típusú tanácsrendszer?

A budapestiek (is) már május 25-én, az európai parlamenti választáson megmutathatják az országot hűbérbirtokként kezelő Fidesznek, hogy Európa balra van. (Jobbra: Putyin - a szerk.)

2014.04.16 16:59MTI

Az MSZP szerint azzal, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) visszautasította a Margitszigettel kapcsolatos alkotmányjogi panaszt, Orbán Viktor hivatalosan is megteremtette a fideszes típusú tanácsrendszert. Ezt az ellenzéki párt közleményben tudatta szerdán.

A szocialista párt arra reagált, hogy az Ab kedden nyilvánosságra hozott végzésében visszautasította a XIII. kerületi önkormányzat panaszát a Margitsziget közvetlen fővárosi irányítására vonatkozó törvény miatt. Az Ab indoklása szerint az indítványban nem jelöltek meg olyan, az alaptörvényben biztosított jogot, amely a helyi önkormányzatot megilleti, és nem vetettek fel olyan alkotmányjogi kérdést, amely a panasz befogadását eredményezhetné.

A kerületi önkormányzat kedden úgy reagált: az Ab döntése bizonyítja, hogy az alaptörvény megfosztotta a helyi közösségeket az önkormányzáshoz való joguktól.

Az MSZP szerdai közleményében azt írta, a kormánypártok a fővárosban az ingatlanmutyira kiszemelt területeket (a Margitszigetet, a Városligetet) önmaguknak kisajátították, Rákosi módszerét követve államosították.

Hozzátették: a teljesen antidemokratikus eljárással megsértik az Európai Unió egyik legfontosabb alapelvét, a szubszidiaritást. A közlemény szerint a budapestiek már május 25-én, az európai parlamenti választáson megmutathatják az országot hűbérbirtokként kezelő Fidesznek, hogy Európa balra van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.