Árok Kornél

EP-választás - a szocdemek sem indulnak

"Hogy az európai idősjogi charta ügye ne szoruljon háttérbe a kampányérdekek miatt."

2014.04.16 14:55MTI

Nem indul a májusi európai parlamenti (EP-) választáson a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja - közölte a párt szerdán.

A Szociáldemokraták azért nem indulnak a választáson, hogy az európai idősjogi charta ügye ne szoruljon háttérbe a kampányérdekek miatt - olvasható a párt közleményében, amely egyben nyílt levél az európai uniós választáson induló demokratikus pártok vezetőihez.

Árok Kornél alelnök arra kéri a pártvezetőket, támogassák és képviseljék, hogy az Európai Unióban legyen idősjogi charta, amely kimondja: nem kegy, hanem jog a tisztességes öregkor biztosítása, minden idős embernek joga van a szociális biztonsághoz, teljes körű egészségügyi ellátáshoz, kiszámítható értékálló nyugdíjhoz. A charta kötelezné az Európai Uniót alkotó államok parlamentjeit, hogy alkossák meg az idősek kiemelt jogi védelmét biztosító jogszabályokat - írták.

A Szociáldemokraták az idősjogi charta létrejötte érdekében nemzetközi kampányt indítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.