Első fokon

Tizennégy hónapot kapott a késes taxirabló

Első fokon tizennégy hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki március 22-én késsel fenyegetőzve vitte el egy taxis járművét.

2014.04.16 10:35MTI
freedigitalphotos.net/photostock

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a bíróság gyorsított eljárásban erőszakkal, illetve az élet, vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel, felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele és fogolyszökés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

A vádlott Szegeden szállt be a taxiba, előbb az algyői hídig, majd Hódmezővásárhelyig vitette magát. A városba érve azt kérte a taxistól, hogy vigye tovább Mártélyra, de ezt a sofőr nem vállalta. Az utas ekkor kabátjából egy kést vett elő, azzal kezdett fenyegetőzni.

A taxis kiugrott a járműből, támadója átült a kormány mögé és elhajtott. A bejelentés után 15 perccel a helyszínre irányított járőrök a régi Tisza-töltésen feltartóztatták a menekülő M. Lászlót.

A 40 éves férfi a taxiból kiszállva ellenállt a rendőri intézkedésnek, a járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták elfogni és előállítani a rendőrkapitányságra. A vádlott a rendőrségen, miközben a mellékhelyiséghez kísérték, megpróbált elszaladni, de az egyenruhások elfogták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.