Választás 2014.

László Tamás nyert a budapesti 12-es választókerületben

László Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte el a budapesti 12-es választókerület országgyűlési képviselői mandátumát a nem jogerős végeredmény szerint.

2014.04.12 17:23MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A külképviseleteken és az átjelentkezéssel szavazók voksait szombaton keverte be a szavazatszámláló bizottság a választókerület 51. számú szavazókörének voksai közé, amelyeket április 6-án nem számoltak össze.

A szavazatszámláló bizottság összesítése szerint a Fidesz-KDNP jelöltjére, László Tamásra 509-en, a baloldali összefogás jelöltjére, Móricz Eszterre 485-en szavaztak. Ez azt jelenti, hogy - mivel az utolsó szavazókör urnáinak felbontása előtt 253 volt a különbség a két legtöbb szavazatot kapó jelölt között a Fidesz-KDNP-s jelölt javára - László Tamás kaphatja a mandátumot.

Ehhez azonban még a választókerületi választási bizottság szombati eredménymegállapító határozatát is meg kell várni. A határozat ellen jogorvoslattal lehet élni. A budapesti 12-es választókerületben László Tamás összesen 18 955 szavazatot kapott, míg Móricz Eszter 18 678-at.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.