Összefonódnak a csatornák

Több mint egy évig nem jár a 17-es villamos

Felújítás miatt hétfőtől jövő nyárig nem látjuk a sárga tujákat.

2014.04.11 19:45MTI
Forrás: Flickr

Először a Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Csatornázási Művek közműfelújítása, majd a budai fonódó villamoshálózat kiépítése miatt kell a villamosokat buszokkal pótolni a teljes szakaszon.

Szombatokon üzemkezdettől 15 óráig a Váradi utcai piac miatt a pótlóbusz a Batthyány tér felé a Váradi utcai szakaszt kihagyja.

A felújítás miatt változik a közúti közlekedés is: a Frankel Leó utca és az Üstökös utca csomópontjában jelenleg is tartó vízvezeték-rekonstrukció miatt az Üstökös utcán egy sávon zajlik a közúti forgalom. A Frankel Leó út forgalmát szakaszosan a Lukács fürdő és az Üstökös utca, az Üstökös utca és Vidra utca, a Komjádi Béla utca és a Frankel Leó utca 58. szám közötti részen a Margit körút felé egyirányúsítják előreláthatólag két hétre.

A fonódó villamoshálózat célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak helyett átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között. A projektben a 17-es villamos egyesül három budai járattal. Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a BAH-csomópont, a Móricz Zsigmond körtér, Albertfalva, valamint Kelenföld felé. A fejlesztés érinti a Széll Kálmán tér vágányhálózatát is kapcsolódva a tér rekonstrukciójához.

A frissen felújított vonalon - részben a járműbeszerzési projekt keretében - új, alacsonypadlós, korszerű villamosok állnak majd forgalomba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.