EP-választás

Az MSZP már összegyűjtötte az aláírásokat

Az MSZP összegyűjtötte az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást.

2014.04.11 15:04MTI
freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Gúr Roland, a szocialista párt EP-listájának harmadik helyezettje pénteki sajtótájékoztatóján mindazonáltal elmondta: a törvényes határidőig folytatják az aláírásgyűjtést.

Gúr Roland hangsúlyozta, jó esély van arra, hogy a következő ciklusban a szocialista és demokrata frakció lesz a legnagyobb az EP-ben, ennek a tagja az MSZP is, ezért fontos, hogy minél nagyobb súllyal legyenek jelen az Európai Parlamentben.

Megismételte: megalkuvás nélküli baloldali politikát folytatnának, céljuk az európai minimálbér és minimálnyugdíj bevezetése, valamint az, hogy Európa-szerte egyszámjegyű legyen az alapvető élelmiszerek áfája.

Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője megdöbbentőnek nevezte, hogy Surján László, az EP kereszténydemokrata alelnöke levélben fordult a testület tagjaihoz, amellett érvelve, hogy - szemben a magyar és német szocialista delegáció kezdeményezésével - ne nevezzenek el termet Horn Gyula egykori miniszterelnökről az Európai Parlament épületében.

A szocialista politikus idézte Orbán Viktor levelét, amelyben 80. születésnapján köszöntötte az MSZP néhai elnökét, és hozzátette: az MSZP továbbra is kitart a kezdeményezés mellett, és a legnagyobb tisztelettel emlékezik Horn Gyulára. A sajtótájékoztatót az MSZP-székház aulájában, a volt kormányfő mellszobránál tartották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.