Feloldották a tilalmat

Ismét lehet tüzeket gyújtani Borsodban

A fokozott tűzveszély elmúlt ugyan, de az erdőben csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad tüzet gyújtani.

2014.04.11 11:21MTI

Feloldotta a tűzgyújtási tilalmat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területekre vonatkozólag - közölte az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. pénteken.

A tilalmat március 12-én rendelték el.

A feloldás indoklása szerint az utóbbi időben jelentősen lecsökkent a szabadtéri tűzesetek száma. A fokozott tűzveszély elmúlt ugyan, de az erdőben csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad tüzet gyújtani. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell az eloltásáról - hívják fel a figyelmet.

Az erdészeti igazgatóság április 9-i határozatában a telektulajdonosokat arra kérte, fokozott figyelemmel járjanak el az avar- és gyomégetésnél, mert a tűz könnyen elérheti az erdőt vagy akár a lakott területet.

Az Északerdő Zrt. továbbra is mindenkitől óvatosságot kér erdei tűzgyújtás esetén, a tapasztalatok szerint ugyanis az erdőtüzek döntő többségét emberi gondatlanság okozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.