Magyarban bíznak a magyarok

Vissza Kishantost? Szeretnénk - ha meg tudnánk fizetni - a magyar élelmiszert

A magyar lakosság 94 százaléka egyetért azzal, hogy jelentősen növekedjen a vegyszermentes biogazdálkodással művelt területek nagysága Magyarországon.

2014.04.10 20:55MTI

A magyarok 86 százaléka bízik a hazai élelmiszerekben egy januári reprezentatív kutatás szerint - közölte a Greenpeace környezetvédő szervezet csütörtökön.

A felmérés eredményei alapján a magyar lakosság 94 százaléka egyetért azzal, hogy jelentősen növekedjen a vegyszermentes biogazdálkodással művelt területek nagysága Magyarországon. A válaszadók 43 százaléka vegyszermentes élelmiszereket fogyaszt, amikor teheti, 45 százalék pedig azt mondta, hogy szívesen fogyasztaná ezeket, ha könnyebb lenne hozzájutni.

A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy van igény a magyar biotermékekre - hangsúlyozta közleményében a Greenpeace.

A környezetvédő szervezet megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2014 januárjában végzett reprezentatív közvélemény-kutatást a magyar lakosság körében a hazai biotermékekről, és ehhez kapcsolódóan a kishantosi biogazdaság megítéléséről.

"A közvélemény-kutatás eredményei alapján reméljük, hogy az újonnan megalakuló kormány figyelembe fogja venni az őt megválasztó állampolgárok véleményét, felülvizsgálja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet korábbi döntését, és visszaadja a Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak a földeket" - fogalmazott a Greenpeace.

A felmérés szerint a kishantosi biogazdaság földjeinek elvesztéséről a minden ötödik magyar hallott. A válaszadók 73 százaléka szerint a magyar kormánynak biztosítania kellene a biogazdálkodás és a népfőiskola fennmaradását Kishantoson.

A legtöbben - 38 százalék - továbbra is a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ gazdálkodását tennék lehetővé, 28 százalék pedig új pályázatot írna ki a földekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.