Tudatosság

Növekszik a patikákban leadott gyógyszer mennyisége

Évről évre növekszik a patikákba visszavitt gyógyszerhulladék mennyisége. A leadott gyógyszerek mennyiségének növekedése a lakosság tudatosabbá válásának és nem a pazarlásnak a jele.

2014.03.25 07:53MTI

Miklósi András, a Recyclomed Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője elmondta, hogy míg 8-9 évvel ezelőtt még csak évi 170 tonna, 2011-ben már több mint 205, tavaly pedig már csaknem 238 tonna pirulát, kenőcsöt, kapszulát adtak le a patikákban, drogériákban az emberek, így 2005 óta több mint ezer tonna gyógyszerhulladékot gyűjtöttek össze szelektíven, majd a dorogi és a győri égetőműben semmisítették meg - olvasható a Világgazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.