Hamarosan megjelenik a rendelet

Adómentes lakáscélú támogatást adhatnak a munkáltatók - legalábbis ezt ígéri az NGM

A tárca március elején tette fel a honlapjára a tervezetet, amelynek alapján lehetővé válik, hogy a munkaadók, cafeteria-elemként adómentesen átvállalhassák munkavállalóik lakáscélú hiteltörlesztését.

2014.03.19 17:25MTI

Már márciusban kihirdethetik az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításáról szóló nemzetgazdasági miniszteri rendeletet, ezzel a munkáltatók megkezdhetik a munkavállalók lakáscélú hiteleihez cafeteria elemként nyújtott támogatás utalását.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI kérdésére szerdán ismertette, hogy a tervezet egyeztetése lezárult, a minisztériumokon kívül számos érdekképviseleti szerv, nagyvállalat és könyvelőiroda is véleményezte a dokumentumot. A javaslatok jelentős részét figyelembe vette a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezek a változások többnyire technikai jellegűek, illetve kisebb mértékű egyszerűsítést, az adminisztráció csökkentését eredményezik, ugyanakkor a rendelet koncepciója változatlan maradt.

A tárca március elején tette fel a honlapjára a tervezetet, amelynek alapján lehetővé válik, hogy a munkaadók, cafeteria-elemként adómentesen átvállalhassák munkavállalóik lakáscélú hiteltörlesztését. A változás ugyan már idén hatályba lépett az szja-törvényben, alkalmazásához azonban az NGM-rendelet is szükséges.

A támogatás a méltányolható lakásigényig jár, ami az együttköltözők számától függ. A közigazgatási és társadalmi egyeztetés március 13-án zárult le.

A lakáscélú munkáltatói támogatásról szóló cafeteria nyilatkozatot már év elejétől megtehették a munkavállalók, azzal hogy a támogatást a munkáltatók csak az NGM-rendelet hatályba lépését követően tudják majd folyósítani. Az adómentes munkáltatói támogatás 5 év alatt összesen legfeljebb 5 millió forint lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.