483,3 milliárd forint

Brutális államháztartási hiány az első jét hónapban

Január-február alatt közel félezermilliárd(!) forintos lyukat sikerült összehozni.

2014.03.06 16:25MTI

A kormány várakozásainak megfelelően alakult a 2014. évi első kéthavi központi költségvetési egyenleg: az államháztartás központi alrendszerének első kéthavi hiánya 483,3 milliárd forint - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A központi költségvetés 582 milliárd forintos hiánnyal, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 64,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 33,8 milliárd forintos többlettel zártak.

A 2013. év első két hónapjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 339,5 milliárd forint volt.

Az NGM megjegyzi, hogy a kiadások és bevételek teljesülésének időben eltérő eloszlása miatt a hiány nagyságának lefutása nem időarányos, az év elején a kiadások - a korábbi éveknél nagyobb mértékben - meghaladják a bevételeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.