Egyedüli jelöltként indult

Szabó Gábor maradhat az SZTE rektora

Szabó Gábor akadémikust, az egyetem jelenlegi vezetőjét javasolta az intézmény rektorának a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa hétfői ülésén.

2014.02.24 17:28MTI

Szabó Gábor egyedüli jelöltként indult. Az 52 jogosult közül 50-en szavaztak, egy érvénytelen és egy nem szavazat mellett 48-an adták voksukat a jelenlegi rektorra - jelentette be Dömötör Máté, az SZTE főtitkára sajtótájékoztatón.

A véleményezés eredményét megküldik a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériumának. A rektor személyéről a miniszter dönt.

A rektor jelenlegi megbízatása június 30-ig tart. Ha még egy ciklusra kinevezik, akkor 2018. június végéig vezetheti a szegedi egyetemet. Szabó Gábor 1954-ben született Nagykanizsán. Fizikusdiplomáját 1978-ban, Szegeden szerezte.

Az SZTE optikai és kvantumelektronikai tanszékén dolgozik egyetemi tanárként. 2010-től a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Számos szabadalom kötődik a nevéhez. 2007-től a Magyar Innovációs Szövetség elnöke.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.