Demonstráció

Számlát kértek a BKV buszain - "felelőtlen provokáció"

Kedden az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) szervezett demonstrációt: a Ferenciek terén, az Astoriánál és a Blaha Lujza téren egy-egy buszra felszállva többen is a járművön vettek jegyet, majd erről számlát kértek, így lassítva a forgalmat.

2014.02.18 21:23MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint "felelőtlen provokáció" volt a BKV egyik szakszervezete által kezdeményezett demonstráció. Kedden az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) szervezett demonstrációt: a Ferenciek terén, az Astoriánál és a Blaha Lujza téren egy-egy buszra felszállva többen is a járművön vettek jegyet, majd erről számlát kértek, így lassítva a forgalmat.

A BKK álláspontja szerint a járművezetői jegyértékesítést próbálja a szakszervezet összekeverni az elsőajtós felszállási renddel, miközben olyan vonalakon lassították kedden a forgalmat, amelyeken nincs és jelenleg nem is tervezik az elsőajtós rendszer bevezetését. Hozzátették: tucatnyi vonalon 1998 óta működik a helyszíni jegyvásárlás, amelyet 2013-ban terjesztettek ki minden busz- és trolivonalra. Hangsúlyozták, hogy ez a rendszer mindenkinek az érdeke, és az eddigi tapasztalatok szerint hétköznapi helyzetben nem növeli a menetidőt. A BKK közölte, ennek nincs köze az elsőajtós felszállási rendhez, mert minden vonalon árusítanak jegyet.

A szakszervezet korábban többször is nehezményezte, hogy a BKK a buszvezetőkre hárította a jegyértékesítési feladatot, valamint az elsőajtós rendben közlekedő járatokon a jegyek és bérletek érvényességének ellenőrzését, de megfelelő oktatást nem kaptak a dolgozók, viszont megbüntetik azokat, akik nem fordítanak erre megfelelő figyelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.