Jelöltek

Választás 2014: Nyilvántartásba vették az első jelölteket

Kedd estig eddig 36 politikusnak sikerült összegyűjtenie és leadnia a jelöltséghez szükséges legalább 500 ajánlást.

2014.02.18 21:00MTI

Nyilvántartásba vették az első jelölteket az áprilisi országgyűlési választásra; a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján olvasható adatok szerint országos szinten kedd estig négy jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok. Budapesten az 1-es országgyűlési egyéni választókerületben (V. kerület) vették nyilvántartásba jelöltként Rogán Antalt (Fidesz-KDNP), a 14-esben (XVII. kerület) pedig Dunai Mónikát (Fidesz-KDNP).

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es országgyűlési egyéni választókerületében Bene Ildikót (Fidesz-KDNP), Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a 3-asban (Kisvárda) Seszták Miklós Istvánt (Fidesz-KDNP) vették nyilvántartásba. A négy jelölt nyilvántartásba vételéről kedden döntöttek az illetékes választási bizottságok. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala, a www.valasztas.hu szerint országos szinten kedd este 8 óráig (a már nyilvántartásba vetteken kívül) 32 jelöltet jelentettek be, ám róluk a bizottságok még nem döntöttek.

Ez azt jelenti, hogy eddig 36 politikusnak sikerült összegyűjtenie és leadnia a jelöltséghez szükséges legalább 500 ajánlást. A már nyilvántartásba vetteken kívül Budapesten kedd estig már heten adták le az ajánlóíveket, négyen-négyen Hevesben és Pest megyében, ketten-ketten pedig Bács-Kiskunban, Békésben, Fejérben, Győr-Moson-Sopronban, Somogyban, Tolnában. Egy-egy jelölt nyilvántartásba vételéről kell még dönteniük a választási bizottságoknak Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében.

Az egyéni választókerületekben csak azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást. Az ajánlóíveket hétfőn vehették át a pártok a választási irodáktól, akkor kezdődött meg az aláírások gyűjtése. Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-áig gyűjthetik az ajánlásokat, és addig kell leadniuk azokat az egyéni választókerületi választási bizottságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.