Magyarázatot várnak a drog-ügyben!

Fidesz: tisztázzák szerepüket a Hír TV-s ügyben a közszereplők!

A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete felszólítja Helmeczy Lászlót és Tóth Viktort, hogy mint közszereplők, térségi politikusok, tisztázzák szerepüket a Hír TV-s ügyben - ezt Tilki Attila, az ellenzéki párt nyírségi elnöke, országgyűlési képviselő mondta a szervezet keddi nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

2008.08.05 13:57MTI

A megyei önkormányzati közgyűlésnek Tóth Viktor az MSZP nyírbátori választókerületi, míg Helmeczy László az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Egyesület vezetőjeként tagja, így az lenne a minimum, hogy a történtek miatt lemondjanak tisztségükről és távozzanak a közéletből - tette hozzá Simon Miklós, a Fidesz országgyűlési képviselője, Nyírbogát polgármestere. 

Czomba Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kifejtette: a Hír TV-s ügyben, amelyben a televízió azt állítja, hogy két riportere kocsijába kábítószert akartak csempészni börtönbe juttatásuk érdekében "teljesen mindegy, ki kit keresett meg, bűncselekmény történt, aminek a jogi mellett politikai következményének is kell lennie". Hozzáfűzte: szerinte a történteknek az üzenete, hogy ilyen eset után bárkivel, bármikor megtörténhet hasonló, ha valakinek útjában áll, ez pedig egy demokráciában megengedhetetlen. 

A sajtótájékoztatón a Fidesz szabolcsi politikusai annak a véleményüknek adtak hangot, hogy "a Hír Televízió két újságíróját bosszúból akarják elhallgattatni, mert a tv derítette ki az SZDSZ elnökválasztási törvénytelenségeit, a szabolcsi állami földeladások visszásságait, a nyírbogáti Kabay-ügyet és nyírbátori körzet választási voksvásárlásait is". Simon Miklós érthetetlennek nevezte, hogy "a Hír TV-s ügyben nyilvánosságra hozott, Helmeczy László ügyvéd beszélgetését tartalmazó hangfelvétel után a rendőrség nem határolódott el az elhangzottaktól. 

"Az ügyvéd a felvételen ugyanis nem kevesebbet állított, mint azt, hogy meg tudja szervezni a rendőrség ellenőrzési akcióját azután, hogy a kábítószer a riporterek kocsijába kerül, s erre bizony a rendőrségnek reagálnia kellett volna" - fűzte hozzá. Megemlítette továbbá, hogy ellene, amióta 1998 óta politizál, "tizenkét bűncselekményt követtek el, amelyben feljelentést tett, de a rendőrség és az ügyészség egyetlen esetben sem fogta el a tettest". 

A Hír TV pénteken közölte, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójába. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.