Cikluszárás

Pintér szerint rend van, Orbán meg úgy látja: helyreállt a jogállamiság

Pintér Sándor úgy fogalmazott: a közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd, ami nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása, hanem közvélemény-kutatások is alátámasztják.

2014.01.28 11:44MTI
Forrás: MTI

Jelentem, Magyarországon rend van - mondta Pintér Sándor kedden, a Belügyminisztérium évértékelő értekezletén.

A miniszter évértékelőjében nemcsak a tárca és a hozzá tartozó szervezetek múlt évi tevékenységéről beszélt, hanem azt a kormányzati ciklus lezáró értekezletének nevezte.

Pintér Sándor úgy fogalmazott: a közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd, ami nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása, hanem közvélemény-kutatások is alátámasztják.

Magyarországon 2010 után helyreállt a jogállamiság - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Belügyminisztérium évértékelő értekezletén kedden Budapesten.

A kormányfő azt mondta: ez nem történhetett volna meg a rendvédelmi szervek nélkül, mert a jogszabályok és bírósági ítéletek végrehajtatása nélkül a jogállamiság csak jelszó.

Jól szervezett, hatékony Belügyminisztérium nélkül nincs jogállam, ma pedig a BM és a rendőrség nemcsak működőképes, hanem rendkívül hatékony is - jelentette ki.

A miniszterelnök ezt szembeállította a 2010 előtti helyzettel, amikor a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője "az akkor kormányon lévő politikai erő hatalmának bűnös eszközökkel történő meghosszabbításáról" tárgyalhatott egy bűnszervezet főnökével. Orbán Viktor szerint ez magyarázatul szolgál arra, hogy "miért szabadulhatott el a bűnözés 2002 és 2010 között, miért nem lehetett közbiztonságról beszélni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.