Moszkvába

Orbán Putyinhoz utazik - hiba lett volna visszautasítani a meghívást?

"Orbán Viktornak csak azok után lenne szabad Moszkvába utaznia, hogy a paksi bővítésről tárgyaljon, ha Magyarországon már lezajlott az atomenergiáról szóló társadalmi és szakmai vita".

2014.01.13 10:58MTI
Forrás: MTI

Munkalátogatást tesz kedden Moszkvában Orbán Viktor kormányfő - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Mint elmondta: a magyar miniszterelnök a tervek szerint találkozik Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével.

Udvariatlanság és hiba lenne, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívását Orbán Viktor magyar kormányfő bármilyen okra hivatkozva visszautasítaná, hiszen nagyon fontos, hogy áttekintsék az elmúlt egy év gazdasági eredményeit - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn az MTI kérdésére.

Emlékeztetett, Orbán Viktor az orosz elnök meghívására látogat kedden Moszkvába. A szóvivő mindezt arra reagálva közölte, hogy az LMP vasárnapi közleményében azt írta: "Orbán Viktornak csak azok után lenne szabad Moszkvába utaznia, hogy a paksi bővítésről tárgyaljon, ha Magyarországon már lezajlott az atomenergiáról szóló társadalmi és szakmai vita". Ennek azonban semmi nyoma, a kormány az emberek háta mögött dönt a következő száz évről - fogalmazott Szél Bernadett, az LMP társelnöke, a parlament fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.