Emmi

Közoktatás: a Magiszter rendszer nem kötelező, de ingyenes

Az osztályfőnökök és az igazgató számára az elektronikus naplóban elérhető számos olyan ellenőrző funkció is, amelyek segítik a tanulói mulasztások, pedagógushaladási naplók teljességének ellenőrzését.

2014.01.07 19:54MTI

Nem kötelező, ugyanakkor ingyenes a köznevelési intézményeknek a 2013/2014-es tanévben a Magiszter rendszer használata - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.

Az intézmények így modern technológiára épülő, internet alapú rendszerben láthatják el a tanügy-igazgatási feladataikat - olvasható az Emmi közleményében. Hozzáfűzték, hogy a részét képező e-napló segítségével regisztrálhatják a tanórákat, illetve rögzíthetik a tanulók érdemjegyeit, hiányzásait, késéseit.

A rendszerben az intézmények számára egyszerűsödik a tanulók átlépése, új tanuló felvételekor pedig átemelhetők az előző iskolában tárolt adatok. Az osztályfőnökök és az igazgató számára az elektronikus naplóban elérhető számos olyan ellenőrző funkció is, amelyek segítik a tanulói mulasztások, pedagógushaladási naplók teljességének ellenőrzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.