Budapesten

Fáklyás menetet tart a békéért a Szent Egyed Közösség

Fáklyás menetet és imádságot tart a Szent Egyed Közösség ma Budapesten a békéért, azokért az országokért és népekért, amelyeket háború, erőszak sújt.

2014.01.01 09:48MTI

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferensének közleménye szerint a katolikus Sant'Egidio (Szent Egyed) közösség január 1-jén világszerte valamilyen jól látható kezdeményezéssel csatlakozik Ferenc pápa béke világnapi felhívásához, amelynek címe: A testvériség a béke alapja és útja.

Rómában a közösség által szervezett menet az Angyalvártól a déli Úrangyala imádságra érkezik a Szent Péter térre. Budapesten a közösség tagjai délután a Szabadság híd pesti hídfőjénél, Boldog Salkaházi Sára mártírhalálának helyénél, az emlékét őrző márványtáblánál gyülekeznek, majd fáklyákkal vonulnak végig a Váci utcán a Szent Mihály-templomig, ahol Halil Juszefnek, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház főesperesének vezetésével ökumenikus imaórát tartanak a világ békéjéért.

A közlemény szerint Ferenc pápa világnapi üzenetében azt hangsúlyozta, a testvériség az emberlét lényegi dimenziója, annak hiányából és a "közöny globalizációjából" származik a világ megannyi baja, a háborúktól a szegénység növekedésén át a korrupcióig.

"Ferenc pápa VI. Pál és Boldog II. János Pál nyomán leszögezi: nemcsak a személyek, hanem a nemzetek is hivatottak a testvériség szellemének megteremtésére. Hozzáteszi: a béke minden ember osztatlan javát alkotja. Meggyőződése, hogy a testvériség elősegítheti a szegénység leküzdését is" - áll az összegzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.