2,8 millió embert érint

2,4 százalékkal nő a nyugdíjak összege

Az idén 2,4 százalékos lesz a nyugdíjemelés mértéke, az emelés 2,8 millió embert érint.

2014.01.01 09:25MTI
MTI, archív

Az érintettek közül kétmillióan nyugdíjasok, nyolcszázezren pedig korhatár előtti ellátásban, fogyatékosi támogatásban és megváltozott munkaképességűek támogatásában részesülnek.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára az emelés bejelentésekor arról beszélt, 2013-ban 3,2-3,4 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke, összességében pedig 170 milliárd forinttal marad több az idős embereknél, illetve azoknál, akik az emelésből részesülnek.

Ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy a kormány két lépésben csökkentette a rezsiköltségeket, ami további megtakarítást jelent a háztartásoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.