A főpolgármester tevékenységéről

Tarlósról kérdezi a budapestieket a PM

A kérdések között szerepel: "vannak-e titokszobák a Városházán", "miért hagyta abba Tarlós az utcaátnevezéseket", "hogyan szüntetné meg Tarlós a hajléktalanságot".

2013.12.29 13:23MTI
Fotó: MTI

A főpolgármester korábbi ígéreteiről, utcaátnevezésekről, a BKV finanszírozásáról, a város költségvetéséről kérdezik a budapestieket a Párbeszéd Magyarországért (PM) fővárosi politikusai. A fővárosi közgyűlés képviselői vasárnapi, a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatójuk után az épület kapujára felragasztották az általuk összeállított 13+1 pontos "Tarlós Totót.

Kaltenbach Jenő, Somfai Ágnes és Hanzély Ákos a fővárosi önkormányzat előtt ismertették kérdéseiket, és az arra adható válaszokat. A független képviselők arról beszéltek, a főpolgármester különböző sikerbejelentései után döntöttek arról, hogy egy totón keresztül mutatják be, mi is az igazság.

A kérdéseket és a megtippelhető válaszokat a párt honlapjára is feltöltik. A Kaltenbach Jenő által ismertetett első kérdés úgy szól, mennyivel csökkent a főváros költségvetése 2010-hez képest, 20 vagy 40 százalékkal?

A kérdések között szerepel még: "vannak-e titokszobák a Városházán", "miért hagyta abba Tarlós az utcaátnevezéseket", "hogyan szüntetné meg Tarlós a hajléktalanságot", "hányszor oldotta meg Tarlós 2010 ősze óta egyszer és mindenkorra a BKV finanszírozását", "ki ért jobban a közlekedéshez" vagy hogy "mi található Pest legértékesebb telkén".

Somfai Ágnes azt mondta, nagyon sok olyan, a budapestiek számára hátrányos és negatív dolog történt, amiről Tarlós István az elmúlt hetekben leginkább csak hallgatott.

Budapest megcsúfolásának nevezte a Városliget beépíthetőségéről szóló törvényt, melynek kidolgozásánál szerinte nem számított sem a fővárosiak, sem szakma, sem a közgyűlés szava. Megjegyezte, hogy a közgyűlésben valamennyi párt egyetértett Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepciójával, az Országgyűlés azt mégsem vette figyelembe.

Arról is beszélt, a főpolgármester minden évben azt ígéri, hogy megoldja a BKV finanszírozását, a cég jövő évi költségvetésből mégis hiányzik 50 milliárd forint.

Hanzély Ákos a "ki ért jobban a közlekedéshez" kérdésre utalva felidézte a 2009-es "Tarlós programot", amelyben még az szerepelt, hogy a BKK vezetése egy olyan központ lesz, ahol a szakma dönt és nem a politikusok. Az ellenzéki politikus úgy vélte, ebben ma van egy "erős visszakozás".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.