Túl a 2,5 milliárdon

Nadrág- és bakancsbeszerzés: 30 fővel bővül az országgyűlési őrség

Az országgyűlési őrségre az idén összességében 2,3 milliárd adóforintot költhetett el a T. Ház, ami az említett létszámbővítés miatt 2014-ben mintegy 200 millióval emelkedik, azaz összességében átlépi a 2,5 milliárd forintot.

2013.12.27 11:23MTI
Fotó: MTI

Harminc emberrel bővül az országgyűlési őrség létszáma az új esztendőben, így éves költsége 2,5 milliárd forint fölé emelkedik - számol be a Blikk pénteki száma.

Ez úgy derült ki, hogy a lap megkérdezte a parlamenttől, milyen céllal szereztek be november végén 10 millió forintért többfunkciós esővédő szolgálati kabátot és nadrágot, illetve csaknem 6 millió forintért nyári és téli bakancsot.

Az országgyűlési őrségre 2014-ben többletfeladatok hárulnak - közölte a Blikkel a parlament sajtóirodája. Átveszi az új látogatóközpont és a mélygarázs biztosítását, az ottani beléptetéseket, biztonsági átvizsgálásokat. Ezért 30 fővel emelkedik az objektumőrök létszáma is. A lap közlése szerint a testület az idén január elsején 349 fős keretlétszámmal kezdte meg a szolgálatot.

Az országgyűlési őrségre az idén összességében 2,3 milliárd adóforintot költhetett el a T. Ház, ami az említett létszámbővítés miatt 2014-ben mintegy 200 millióval emelkedik, azaz összességében átlépi a 2,5 milliárd forintot.

Az Országgyűlés Hivatala a ruhabeszerzésen kívül az óév végén négy új Skoda Superb megvásárlására is szerződést kötött, ezeket február végéig szállítja le a Porsche Hungaria 31,5 millió forintért. Az új kocsik a parlament indoklása szerint a jelenlegi gépjárműparkból kikerülő, 10-11 éves, több százezer kilométert futott autókat pótolják - írja az újság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.