Simon Gábor

Az MSZP szerint a kormány csak bénázik a devizahitelesek ügyében

Simon Gábor: a kormány húzza az időt, és kommunikációs taktikázást folytat, amelynek célja a kormányzati felelősség elhárítása és az érdemi cselekvés elodázása.

2013.12.22 13:11MTI

A kormány három és fél éve képtelen megoldani a devizahitelesek problémáját, különösen a legnehezebb helyzetben lévőkét - mondta el sajtótájékoztatóján Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának elnöke vasárnap Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány húzza az időt és kommunikációs taktikázást folytat, amelynek célja a kormányzati felelősség elhárítása és az érdemi cselekvés elodázása.

Simon Gábor kérdésre elmondta, hogy nem utasítanak el egyetlen olyan érdemi, kormányzati javaslatot sem, amely csökkenti a lakosság terheit. "A magáncsőd intézményének bevezetését például támogatnák" - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint nem igaz, hogy a Fidesz az emberek mellet van, álláspontja szerint a végtörlesztés is azt mutatja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csak a jómódúak oldalán áll.

A kormánynak nem az igazságszolgáltatás iránti bizalmat kellene tudatosan rombolnia, hanem megoldást kellene találnia a devizahitelesek problémáira - mondta Simon Gábor. Hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint nem a Kúria a felelős a kialakult helyzetért.

Emlékeztetett rá, hogy a társadalom legjobban kereső 10 százaléka kilencszer többet keres, mint a legszegényebb 10 százalék. A családok 41 százalékának legfeljebb egy hónapra elegendő tartaléka van - tette hozzá.

Elmondta: a rendes hiteltörlesztés alapja a tisztességes kereset, a kiszámíthatóan alacsony szinten stabilizált árfolyam, azonban az erős forint és a tisztességes bérek nem fontosak Fidesznek, ezért van szükség kormányváltásra.

Megfogalmazása szerint közleményekkel nem lehet megoldani a devizahitelesek problémáit. Az MSZP a devizahitelesek megmentésére kész csomaggal készül a kormányváltásra - tette hozzá az ellenzéki politikus. .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.