Újabb díszvilágítások Budapesten

Épületek, szobrok csillagfényben

További tizenhét szobor, épület vagy emlékmű kaphat díszvilágítást, ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadja szerdai ülésén a vonatkozó rendeletmódosítást.

2013.12.07 14:46MTI
Itt még csak az Andrássy út szikrázik (fotó: MTI)

A díszvilágításra elsősorban állami, civil és egyházi szervezetek, valamint önkormányzatok tehetnek javaslatot.

Az előterjesztésben szerepel gróf Bethlen István budavári szobra, a Bécsi kapu téren Jagelló Ulászló és Szent Hedvig emlékműve, a Várkert Bazár épületegyüttese, az óbudai Lajos utcában a főplébánia melletti Haza Hősei emlékmű, a szintén ott található a Harangjáték alkotás, Nepomuki Szent János szobra és a Szent Flórián-szobor, továbbá az V. kerületi Élet Menete szobor. Ugyancsak kivilágíthatják a belvárosi Olimpiai parkban létesítendő olimpiai emlékművet, az Ötkarika kompozíciót és az Olimpikonok falát.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság a Keleti Pályaudvar Főhomlokzatának, a Baross téri Baross Gábor szobornak, valamint a Móricz Zsigmond körtéri Móricz-szobornak a kivilágítását kezdeményezte.

Díszkivilágítást kaphat a Margitszigeten felállított Urmánczy Nándor emlékpad, valamint a XXII. kerületben a Szentháromság téri első világháborús Hősi emlék és a Szent Flórián téri Szent Flórián-szobor.

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. egyébként több mint 200 szobor, műemlék, létesítmény díszvilágításáért felelős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.