Szociális válság

Mesterházy: elég a gyermekéhezésből!

Az MSZP egyik legfontosabb célja a szociális válság felszámolása, a párt kormányázása első évében megszüntetné a gyermekéhezést - írta Mesterházy Attila pártelnök vasárnap blogbejegyzésében.

2013.11.17 14:11MTI

Az ellenzéki párt vezetője a mesterhazyattila.hu oldalon közzétett írásában úgy fogalmazott: "az MSZP kormányzása első évének végére felszámolja a gyerekéhezést. Nem csak kezeli, nem csak csökkenti, hanem megszünteti."

A költségvetés méretéhez képest meglepően csekély összegből elérhető ez a cél - írta Mesterházy Attila, hozzátéve: ebben számítanak az önkormányzatok és a civil szervezetek támogatására is.

A pártelnök arcátlan hazugságnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, "Magyarország sikeresebb és jobb hely lett az elmúlt három évben, mint volt".

"Mindenki a bőrén érzi, hogy egyre rosszabb lett az élet: egyre kevesebb a munkahely, tömeges a szegények leszakadása. 2013-ban 300-300 milliárd forinttal kevesebbet költünk egészségügyre, oktatásra, szociális kiadásokra, mint 2010-ben. Három év alatt Magyarország eltávolodott Nyugat-Európától" - írta Mesterházy Attila.

"A szociális válság megoldása nem pusztán morális kérdés, hanem mindannyiunk közös érdeke. Leszakadó, reménytelen szegénységbe süllyedő, a fejlődésből kirekesztett milliókkal nem lehet modern, demokratikus és élhető országot építeni" - fogalmazott Mesterházy Attila majd úgy folytatta: "ezért az egyik legfontosabb célunk a szociális válság felszámolása".

Mesterházy Attila szerint a foglalkoztatási és szociális válság felemészti az ország maradék erőforrásait.

"Mi a költséges presztízsberuházások helyett a hétköznapi élet nyomasztó gondjait fogjuk megoldani kormányra jutva, mert a szegénység nem kizárólag a szegények gondja, hanem az egész országé" - írta a szocialista pártelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.