Hajlék a rászorulóknak

10 000 hajléktalant fogadna be télen a Hungexpo

A Hungexpo Zrt. kész az egyeztetésre a Fővárosi Önkormányzat azon javaslatával kapcsolatban, amely szerint ha a téli krízisidőszakban szükséges, akkor a meglévő szálláshelyek mellett a Hungexpo területén adnának helyet hajléktalanoknak.

2013.11.13 19:26MTI

Tarlós István, Budapest főpolgármestere keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy minden hajléktalan embert el tudnak helyezni télen, a krízisidőszakban a meglévő szálláshelyek mellett a Hungexpo területén akár tízezres nagyságrendben tudnak kulturált helyet adni a rászorulóknak.

A Hungexpo Zrt. szerdai közleményében arról írt, hogy a pontos igényekről a tárgyalások rövidesen megkezdődnek, az eredményről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

Írtak arról is, hogy a teljes egészében magántulajdonban lévő Hungexpo Zrt., Budapest első számú kiállítás- és vásárszervező cége a saját szervezésű szakmai és közönségvásárok mellett számos nemzetközi kongresszusnak és konferenciának ad helyet. A téli időszakban mintegy 150 ezer ember látogat ki az olyan nagyszabású rendezvényekre, mint az ország legnagyobb agráripai szakkiállítása az AGROmashExpo, a FeHoVa, azaz a Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás vagy a Budapest Boat Show, amelyek zavartalan lebonyolítására szerződések százaiban vállalt garanciát a zrt. - írták.

Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott a keddi sajtótájékoztatón elmondta, ha a krízisidőszakban szükséges lesz, akkor a Hungexpo területén biztosítanak majd helyet, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget a hajléktalanoknak. Ott akár tízezer embert be tudnak fogadni december elsejétől a tél végéig - tette hozzá.

A kormányzat "szinte korlátlan férőhelyet" biztosít a BM-mel, a Főpolgármesteri Hivatallal és a katasztrófavédelemmel együtt - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.